0720 546 470 office@decusut.ro

Sistemul LUTTERLOH a fost inventat în 1935, în Germania, de către Maria Aloisia Lutterloh, croitoreasă și designer foarte priceput. Acest sistem simplu și ingenios se bazează pe principiul proporționalității măsurilor în natură și în corpul uman, așa numita „secțiune de aur” (Goldener schnitt). 

 

 Această formulă arată că proporțiile corpului uman se află într-o anumită relație sau se repeta între ele. Acest sistem, de mare ajutor pentru toți cei care doresc să își facă haine pe măsură, se bucură de succes în întreaga lume, fiind tradus în peste 18 limbi și comercializat în peste 40 de țări din întreaga lume. LUTTERLOH urmează și acum ultimele tendinte ale modei, creând în permanență modele frumoase, potrivite pentru toate stilurile.

 

Cum folosești „Croiul de Aur ” Lutterloh?

Este de ajuns să vă luaţi măsura circumferinţei bustului şi măsura circumferinței şoldului.  Circumferinţa bustului se măsoară peste cea mai dezvoltată parte a bustului şi lejer peste omoplaţi. Măsura şoldului se ia, tot așa, peste cea mai dezvoltată parte.

 

Așezați tiparul miniatural ales de dumneavoastră pe hârtia de croit şi fixaţi-l cu bandă de lipit în două colţuri opuse.La începutul centrimetului de croitorie este fixată scala noastră specială.  Pe această scală sunt două rânduri de cifre: negre şi roşii. Aceste cifre reprezinta măsurile bustului şi ale şoldului. În dreptul fiecărei cifre este o perforare pe care o veți folosi pentru a fixa acul în dreptul masurii dumneavoastra.

 

Fiecare tipar miniatural conține o cruce care indică punctul unde va trebui fixata scala cu acul.  Câteodată crucea se află în afara tiparului miniatural. În acest caz o săgeată va indica tiparul de care aparține crucea.

Pe fiecare tipar miniatural sunt trasate linii pe care se găsesc cifre.  Aşezaţi scala exact lângă linie, astfel încât să fie în prelungirea acesteia, iar cifra care se află deasupra liniei vă indică locul unde să marcaţi un punct în dreptul centimetrului de croitorie.  De exemplu, dacă lângă linie în tiparul miniatural este cifra 18, asta înseamnă că în dreptul cifrei 18 pe centimetru veţi marca un punct.  Rotiți scala și marcați toate punctele. 

 

După ce aţi reproiectat toate punctele din tiparul miniatural, pasul următor este să le uniţi.  Cu ajutorul celor două lineare special concepute veţi putea trasa exact toate liniile drepte dar şi toate liniile curbe.  La curburi si răscroieli să aveţi întotdeauna minim trei puncte pe o linie. 

 

Aşezaţi tiparul de hârtie decupat pe materialul dumneavoastră şi trasați conturul cu creta de croitorie. Nu uitaţi să lăsați 2-4 cm rezervă pentru cusături  Lungimea poate fi modificată în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Sistemul “Croiul de aur” vă oferă îndrumarea ideală pentru a vă confecţiona tipare pe propria măsură, indiferent dacă sunteţi începător sau profesionist. În manualul autodidact ‘Croiul de Aur’ găsiți toate indicațiile necesare pentru a vă construi simplu și rapid tipare pe propria masură, precum și centimetrul de croitorie cu scala speciala, o cariocă, doua ace speciale și o rolă cu bandă de lipit, alături de o impresionantă colecție de 280 modele și peste 1000 de tipare !

Sistemul „Croiul de Aur” este disponibil în mai multe ediții și poate fi comandat online, pe decusut.ro.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
INSTAGRAM