0720 546 470 office@decusut.ro

Povestea ‘Veritas’ începe în 1855 cu Friedrich August Clemens Müller, fiul unui țesător de in din Dresden, Germania. Proaspăt întors din Statele Unite ale Americii, acesta decide să construiască o mașină de cusut, inspirat fiind de o astfel de mașinărie descoperită în America. 

 

Acesta continuă să asambleze și să perfecționeze mașinile de cusut create în atelierul său, fiind primul producător de mașini de cusut din Germania. În 1894 a creat prima mașină care a purtat numele ‘Veritas’, fiind punctul de plecare pentru toate cele care i-au urmat. 

Numele, provenit din limba latină, înseamnă ‘adevăr’ și a reprezentat, încă din prima clipă, filozofia și crezul companiei care avea să se contureze în jurul său. ‘Veritas’ reprezintă și acum manopera absolută transpusă în rezultate unice.

Fiind unul dintre cei mai mari producători de mașini de cusut din Germania, a produs aproximativ 500.000 de utilaje pe an, în perioada de glorie economică a orașului, fiind una dintre cele mai cunoscute mărci de mașini de cusut din Germania și Europa de Est. 

Generații întregi de oameni creativi și-au creat capodoperele cu ajutorul mașinilor Veritas,  tradiție dusă mai departe și în zilele noastre, după ce marca a fost preluată de compania elvețiană Crown Technics.

https://www.youtube.com/watch?v=PPTDma9FqUs&t=24s

Astăzi, gama de produse și servicii Veritas s-a diversificat, oferind specialiștilor și pasionaților posibilități creative nelimitate: mașini mecanice dar și variante de mașini de cusut asistate de computer.

Moștenirea Veritas este atât materială, prin prisma calității produselor și a serviciilor, dar și imaterială, privită prin lentilele istoriei și a femeilor care au revoluționat vaste domenii și cărora Veritas le aduce un omagiu plin de respect și recunoștință. Astfel, veți observa cum fiecare mașină de cusut din colecția Veritas poartă numele unor femei care au făcut istorie: Marie Curie, Marion Donovan, Amelia Earhart, Camille Claudel, Niki de Saint Phalle, Janis Joplin, Rosa Parks, Rachel Carson, Sarah Lois Vaughan.

Numele Veritas este sinonim cu calitatea de primă clasă; reușind să îmbine valorile tradiționale, precum durata de viață și precizia, cu servicii și caracteristici moderne, la prețuri accesibile.

Vă invităm să explorați gama de produse Veritas disponibilă în magazinul nostru online și să alegeți mașina de cusut potrivită nevoilor dumneavoastră!

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
INSTAGRAM