0720 546 470 office@decusut.ro

 

Continuăm să vă inspirăm în crearea unor piese vestimentare chic, adaptate noului anotimp, cu un nou tutorial de cusut. Rămâneți alături de noi, vă vom ghida pas cu pas în procesul de confecționare a unei pelerine reversibile din lână, perfectă pentru zilele mohorâte de toamnă.

 

Întreg procesul va dura aproximativ două ore, iar nivelul de dificultate este mediu.

 

Materiale necesare:

1,5 m de lână reversibilă (dacă doriți ca pelerina să fie mai lungă, atunci puteți crește metrajul). Atenție, dacă țesătura este imprimată, veți avea nevoie de o cantitate dublă de material.

4 papiote cu ață de surfilat în culori asortate

Ață de cusut în culori potrivite sau contrastante (în funcție de preferințele dumneavoastră)

Cretă de croitorie, ace cu gămălie, centimetru, foarfecă, ac de cusut manual

Accesorii necesare:

Mașină de surfilat 

Mașină de cusut electronică

Picioruș standard

Instrucțiuni:

 

1. Împăturați țesătura pe mijloc, unind marginile.

2.Așezați tiparul pe țesătură, așezați piesele din față și din spate pe pliul țesăturii, lăsând o margine de 1 cm pe laturi (va include și tivul).

3.Decupați 1 cm de la margine pentru partea din față, spate, deschiderile brațelor și zona de guler.

 

4.Setați mașina pentru o cusătură de surfilare cu 4 fire.

5.După ce toate bucățile pelerinei sunt tăiate, folosiți mașina pentru a tăia cu precizie marginile laturilor, pentru a oferi un finisaj curat marginilor țesăturii. Surfilați marginea interioară a celor două deschideri pentru brațe. Tivul va fi realizat la final.

 

6.Coaseți cele două părți ale gulerului împreună folosind mașina de cusut, după care folosiți mașina de surfilat pentru a finaliza cusătura. Odată ce toate piesele au fost finisate cu mașina de surfilat, realizați un nod din codițele firelor și folosiți un ac cu ochi mare pentru a trage codițele firelor în cusătură.

7.Selectați tipul de cusătură dreaptă. Realizați în felul acesta cusăturile pentru umeri și cusăturile laterale ale pelerinei.

8.Odată ce toate piesele sunt asamblate, probați pelerina, determinați lungimea dorită, după care finisați marginea folosind mașina de surfilat. În cele din urmă, realizați un nod din codițele firelor și folosiți un ac cu ochi mare pentru a trage codițele în cusătură.

Felicitări pentru realizarea pelerinei! Nu uitați să postați pelerina dumneavoastră și să ne etichetați în postare.

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
INSTAGRAM