0720 546 470 office@decusut.ro

Inspirația așteaptă mereu după colț, în ceea ce privește designul vestimentar. Continuăm să vă ținem la curent cu noile tendințe în modă și să vă arătăm pașii prin care puteți crea noi ținute, acasă sau la atelier.

 

Zilele răcoroase ale lui octombrie ne îmbie să schimbăm texturile și culorile garderobei noastre: oficial e toamnă. În cele ce urmează, vă vom ghida pas cu pas pentru a crea un pulover supradimensionat, practic și călduros.

 

Materiale necesare:

1.6 m x 1.5 m Țesătură de tricotaj gros

Ață de cusut în culori potrivite sau contrastante (în funcție de preferințele dumneavoastră)

Accesorii necesare:

Mașină de surfilat Elna (în acest tutorial folosim Elna 864 Air)

Picioruș de surfilat

Instrucțiuni:

 

1.Pregătiți țesătura înainte de a tăia modelul. Când lucrați cu tricotaje, este recomandat să îl spălați sau să îl aburiți folosind funcția fierului de călcat care generează abur, pentru a pre-contracta țesătura și a evita contracția în etapele ulterioare. 

Odată ce materialul este pregătit, decupați detaliile modelului, adăugând aprox. 1 cm pentru cota de cusătură.

 

2.Setați mașina de surfilat pentru lucru și înfirați-o cu 4 fire, potrivite culorii în care ați ales țesătura. Faceți câteva modele de cusături pe țesătura aleasă, pentru a vă asigura că setările sunt corecte și pentru a crea o cusătură perfectă cu 4 fire.

3.Luați piesele din față și cele din spate,  suprapuneți părțile drepte și fixați-le la liniile umerilor. După fixare, coaseți fiecare linie a umerilor cu o cusătură de surfilare  cu 4 fire (Important: scoateți întotdeauna piedica înainte să o  lovească  cuțitul de surfilat!).

Opțional: pentru a stabiliza cusătura umărului, puteți adăuga o bandă îngustă de silicon, în timp ce coaseți – acest lucru va asigura structura umerilor, purtare după purtare.

 

4.Luați partea dedicată decolteului, pliați-o pe jumătate și coaseți, folosind cusătura cu 4 fire.

Îndoiți bucata decolteului în jumătate pe lungime și călcați. Cu țesătura pe dos, fixați partea decolteului de corsaj, potriviți cusătura din spatele gâtului cu centrul țesăturii din spate; potriviți marcajele umerilor cu cusăturile umărului și potriviți marcajul central din față cu centrul din față. Începeți să coaseți folosind cusătura cu 4 fire, trăgând ușor bucata decolteului, astfel încât să se încadreze în corsaj, fără a crea adunări de material sau ciupituri. Călcați apoi decolteul. 

5.Înainte ca părțile laterale ale puloverului să fie cusute împreună, este timpul să coaseți mânecile (prin metoda manșonului deschis). Luați o bucată de mânecă, suprapuneți cele două părți și fixați-le pe corsaj, folosind ace cu gămălie. Coaseți folosind o  cusătură cu 4 fire. Repetați acțiunea și cu cea de-a doua mânecă. Calcați apoi cusăturile.

6.Odată ce mânecile sunt fixate și structura este dreaptă, fixați piesele din față și din spate, pentru a vă asigura că sunt simetrice. Coaseți ambele părți cu cusătură  cu 4 fire, după care  calcați cusăturile.

 

7.Luați bucata de tiv, pliați-o pe jumătate și coaseți folosind cusătura cu 4 fire. Îndoiți bucata de tiv în jumătate, pe lungime, și călcați. Cu țesătura pe dos, luați piesa de tiv și fixați-o în partea inferioară a corsajului: potriviți cusătura laterală cu cusătura laterală a puloverului și potriviți mijlocul tivului cu cealaltă cusătură laterală. Începeți să coaseți, trăgând ușor bucata de tiv, astfel încât să se încadreze, fără a crea adunări de material sau ciupituri. Calcați cusătura împingând-o spre țesătură.

8.Luați partea de țesătură destinată manșetei, pliați-o pe jumătate și coaseți deschizătura, folosind cusătura cu 4 fire. Îndoiți piesa, pe lungime, și călcați. Cu puloverul pe dos, fixați manșeta cu ajutorul acelor cu gămălie, potrivind cusăturile. Începeți să coaseți, folosind cusătura cu 4 fire, trăgând ușor de manșetă, astfel încât să se încadreze în partea inferioară a manșonului, fără a crea adunări sau ciupituri. Calcați cusătura împingând-o spre exterior.

9.Ultima fază implică o bună apretare a puloverului.

Felicitări, ați realizat un pulover supradimensionat! Nu uitați să postați rezultatul și să ne etichetați!

Tutorial publicat prin amabilitatea Elna International

Crearea puloverului supradimensionat și pregătirea tutorialului: SewingJulie, www.sewingjulie.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
INSTAGRAM