Fiecare proiect îți oferă șansa să devii un confecționer mai bun. Cu toții ne dorim să avem cele mai frumoase creații vestimentare, accesorii sau orice alte lucruri pe care noi le croim. Și cum doar prin practică devenim foarte buni la ceea ce facem, te îndemnăm să îți exersezi abilitățile de croitor în fiecare zi.
Sunt numeroase modalități prin care poți învăța și evolua în tainele croitului. Dacă ești la început de drum, lucrurile pot părea mai complicate decât sunt de fapt. De aceea, este important să iei totul pas cu pas.
Am pregătit pentru tine acest articol în care discutăm despre ce ar trebui să faci ca începător ca să ajungi să coși ca un profesionist. Avem nouă sfaturi pe care să le urmezi. Acestea sunt esențiale atât pentru începători, cât și pentru croitorii avansați.
Iată 9 sfaturi utile care te ajută la început de drum
-
Alege mașina de cusut potrivită pentru tine
Desigur, dacă deja ai o mașină de cusut poți trece peste acest sfat, însă este unul esențial când decizi să-ți urmezi pasiunea pentru cusut. Recomandarea noastră înainte de a lua decizia finală este să te documentezi despre modelele existente pe piață în funcție de nevoile tale, bugetul tău și așteptările pe care le ai de la o mașină de cusut. După o căutare temeinică, când simți că ai găsit mașina de cusut potrivită pentru tine nu ezita să o achiziționezi.
-
Folosește fire care se potrivesc
O mașină de cusut folosește două fire. Îți recomandăm ca întotdeauna să folosești același tip de fire, cu aceeași grosime și realizate din același material pentru a evita probleme de tensionare, blocări, sau ruperea frecventă a firelor. Cel mai simplu mod de a potrivi firele este să începi fiecare proiect cu o bobină goală, pe care să o umpli cu firul folosit la cusut.
-
Curăță mașina de cusut periodic
Puful provenit de la ață sau materiale poate ajunge în mecanismul mașinii tale de cusut când coși. Acest lucru poate afecta performanța mașinii tale de cusut, chiar dacă nu observi asta de fiecare dată. Este la fel de important și să îți protejezi mașina de cusut de praf când nu o folosești. Cele mai multe mașini vin cu o husă de protecție când le cumperi, dar dacă a ta nu are poți foarte ușor să ți-o confecționezi singură.
-
Fii atentă la toate firele și îndepărtează excesul după coasere
Nimănui nu-i plac ațele și firele care ies din cusăturile hainelor. De aceea, acesta este un detaliu foarte important când finalizezi un obiect cusut de tine. Tăierea firelor extra va oferi proiectului tău un aspect curat și profesionist.
-
Spală materialele înainte să le folosești
Toate materialele pe care le achiziționezi, fie chiar și 100% bumbac sau in, au o rigiditate înainte de a fi spălate. Uneori se poate ca rigiditatea respectivă să te împiedice să calci materialul imaculat, fără cute. Prin spălarea materialului, rigiditatea dispare și va fi mai ușor de călcat.
-
Investește în foarfeci de bună calitate: una mică și una mare
Aflate pe lista cu lucrurile fără de care nu poți coase sunt foarfecile. Sfatul nostru este să ai mereu două foarfeci. Una mare pentru a tăia materialele și una mică pentru fire și ață. Și, mai important de-atât, asigură-te că foarfecile pe care le alegi sunt de bună calitate. Crede-ne pe cuvânt când spunem că fac diferența.
-
Folosește ață calitativă
La fel ca în cazul foarfecilor, ața este esențial să fie calitativă. Pentru a coase ca un profesionist, trebuie să folosești materialele pe care acesta le-ar folosi, printre care se numără ața calitativă. Alegând o ață de bună calitate eviți situațiile în care firele se rup frecvent în timpul coaserii sau se formează noduri.
-
Schimbă acul mașinii tale de cusut regulat
Acele se uzează în timp, așa că schimbă-le regulat înainte ca acestea să se strice complet. Când mașina ta de cusut are un ac bun, perfect funcțional, totul va fi mai simplu și lucrurile vor merge mult mai bine.
-
Calcă materialele înainte de coasere
Când vorbim despre sfaturi de cusut, acesta este probabil cel mai important. Calcă piesele de material înainte de a le coase. Astfel vei evita ca produsul final să aibă cusături imperfecte cauzate de cutele unui material șifonat. Îți recomandăm să folosești un fier de călcat cu aburi. Nu doar că rezultatul va fi unul mult mai bun, dar vei salva timp și energie când lucrezi cu materiale netezite atent cu fierul.
Dacă v-au plăcut recomandările noastre vă invităm să le puneți în aplicare și să ne împărtășiți pozele!