Comanda de minim 300 de lei si poti participa la tombola aniversara "15 ANI de inspiratie, 15 ANI cu decusut.ro"! Consulta regulamentul!

Garantie

Garantia se acorda conform prevederilor OUG nr. 140 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vanzare de bunuri. Perioada de garantie este 12, 24, 36 sau 60 de luni (in functie de produsul achizitionat). Cumparatorului i se garanteaza ca in cazul defectarii in conditii normale de utilizare, pe durata perioadei de garantie, produsul va fi reparat gratuit, la sediul nostru. Persoanele juridice nu intra sub incidenta legii mentionate anterior. In cazul persoanelor juridice, pot aparea exceptii cu privire la termenii si conditiile mentionate in cele doua legi, in cazul in care nu este stipulat altfel in contractul de vanzare-cumparare.

Urmatoarele situatii duc la scoaterea produselor din garantie: interventii sau reparatii executate de persoane neautorizate; nerespectarea de catre cumparator a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, instalare, punere in functiune, exploatare si intretinere prevazute in documentatia ce insoteste produsul sau in conditii ce contravin standardelor tehnice din Romania.

Garantia produselor este de 2 tipuri:
a) Garantie tehnica: garantia oferita de distribuitor sau producator (durată medie de utilizare)  - in acest termen, distribuitorul sau producatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate.
b) Garantie de conformitate: garantia legala in conformitate cu OUG 140/2021, aplicabila in cazurile in care garantie tehnica este mai mica iar durata media de utilizare este de minim 24 de luni. In acest termen, vanzatorul se angajeaza ca, in cazul lipsei conformitatii sa readuca produsul la conformitate. Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor fizice. 

Pentru interventii in perioada de garantie produsul defect se prezinta la centrul de service insotit de:
– certificatul de garantie in original;
– factura fiscala in original sau copie;
– toate accesoriile existente in momentul cumpararii;

Contra cost se asigura si service post-garantie.