Cum să oferi o nouă viață hainelor tale vechi: 10 idei practice

64% din totalul obiectelor de îmbrăcăminte produse într-un an ajung la gropile de gunoi. Acest lucru este din cauza faptului că 1 din 2 persoane își aruncă hainele vechi la gunoi, în loc să le doneze sau să le ofere o nouă întrebuințare. Există numeroase modalități prin care risipa de îmbracăminte să fie prevenită. Una dintre acestea este să oferi o nouă viață hainelor tale, în loc să le arunci. 

Și cum poți altfel să faci acest lucru decât prin reinventarea hainelor vechi în accesorii noi, alte obiecte de îmbracăminte sau chiar decor pentru casa ta? Am pregătit acest articol în care am adunat la un loc 10 idei practice prin care le poți oferi hainelor tale un nou scop și, astfel, să te bucuri în continuare de ele.

Reinventează-ți vechile haine: iată 10 idei prin care le poți oferi un nou scop

  • Transformă-ți tricourile vechi preferate într-o husă pentru plapumă

Cu toții avem un teanc uitat de tricouri vechi prin dulap despre care am zis de fiecare dată ”sigur le mai port, nu le pot arunca acum” și nu le-am mai purtat niciodată. Motivele pentru care refuzăm să renunțăm la ele pot fi diverse. Unul dintre ele, cel mai probabil, este faptul că au fost tricourile tale preferate și, chiar dacă nu le mai porți, nu-ți dorești să te desparți încă de ele. Iar acum nu trebuie, pentru că poți face din teancul de tricouri o husă pentru plapumă. Trebuie doar să ai mai multe tricouri, gata să fie reinventate. 

  • Creează-ți o banderolă drăguță din vechea ta pereche de jeans

Ai găsit prin dulap perechea aia de jeans pe care n-ai mai purtat-o de ani? Atunci este momentul perfect să o transformi într-o banderolă drăguță pentru păr. În doar câteva minute vei reuși să-i oferi o nouă viață perechii tale vechi de blugi. 

  • Transformă-ți cravatele vechi în mici borsete cu fermoar

Întodeauna parcă ai avea nevoie de o borsetuță în care să îți pui diferite obiecte de prin casă sau chiar să o iei cu tine în geantă. Dacă ai găsit prin casă cravate mai vechi, care n-au mai fost purtate de mult, atunci poți să îți creezi chiar tu niște borsete la fel de drăguțe ca cele din poză. 

  • Pune-ți tricourile vechi preferate într-o ramă

Cine zice că tricourile nu pot fi reinventate pe post de opere de artă? 

  • Transformă-ți puloverele vechi în huse pentru perne

La fel de călduroase și confortabile vor fi și aceste perne simpatice realizate din puloverele tale vechi. 

  • Taie-ți blugii vechi și fă-i scurți

Poate cea mai cunoscută metodă de a prelungi viața unei perechi de blugi este transformarea lor în blugi scurți. Dacă ai o pereche care parcă nu-ți prea place, dar nici nu ai renunța la ea, atunci pregătește-te de vară și fă-ți o pereche de blugi scurți. 

  • Reinventează-ți cămășile în genți de umăr

Nu renunța la cămășile vechi uitate prin dulap. Acum le poți transforma în genți de umăr. Potrivite pentru numeroase activități și ținute, gențile tale de umăr realizate din cămăși se vor evidenția cu siguranță, fiind cu adevărat unice. 

  • Fă-ți din puloverele vechi mănuși pentru la iarnă

Dacă ai pulovere vechi pe care nu le mai porți, acum le poți transforma într-o pereche de mănuși pentru la iarnă. Niciodată nu ai prea multe perechi de mănuși când temperaturile de afară sunt cu minus. 

  • Creează-ți niște genți pentru cumpărături din tricouri vechi

Tricourile tale sunt mai de folos decât te-ai fi gândit. În loc să îți cumperi niște genți sau pungi pentru cumpărături, data viitoare când mergi la supermarket reinventează-ți un tricou vechi într-o geantă. 

  • Transformă puloverele vechi pe care nu le mai porți într-o pătură

Poate nu te-ai gândit niciodată, dar crede-ne pe cuvânt că o pătură realizată din pulovere va fi mai călduroasă decât te-ai aștepta. 

 

Surse:
https://www.treehugger.com/ways-repurpose-old-jeans-4858799
https://goodonyou.eco/7-creative-ways-to-upcycle-your-old-clothes/
https://mindfulofthehome.com/diy-repurposed-clothing/