Tutorial - Biscuiți de Crăciun din material reutilizabil

Reduceți risipa, dar nu și distracția, cu acești biscuiți de Crăciun din material reutilizabil. Cusuți din material, biscuiții pot fi refolosiți an de an, făcându-vă sezonul sărbătorilor cât se poate de sustenabil. Pentru a-i face și mai ecologic, puteți recicla materialul pentru biscuiți din grămada de resturi sau chiar haine care nu mai pot fi purtate.

Materiale (materialele de mai jos sunt pentru fiecare biscuit, înmulțiți cu cantitatea de biscuiți pe care doriți să îi realizați)

  • Două bucăți de material textil de 17,5 x 20 cm la alegere – bumbacul este cel mai ușor de folosit
  • Două bucăți de întăritură de 15,5 x 7 cm
  • Ață de cusut potrivită
  • Două bucăți de material pentru a decora marginile, de aproximativ 18 sau 20 cm lungime
  • O bucată de ornament elastic de 2 cm lățime (cel puțin) pentru partea din mijloc, de aproximativ 18 cm lungime
  • 20 cm de bandă cu scai, încercați să se potrivească culoarea cu țesătura pe care o utilizați pentru biscuit, dacă puteți
  • 1m de sfoară sau panglică de legat

Echipamente

  • Cutter rotativ, riglă și planșă de tăiat
  • Mașină de cusut
  • Ață de cusut
  • Agent de presare – opțional
  • Spray de ungere sau lipici
  • Fier
  • Pistol cu ​​lipici fierbinte

Pașii pentru realizare

Pasul 1

Spălați și presați materialul. Sfat: puteți aplica un agent de presare, pulverizați amidon sau un material de rigidizare pentru a obține un rezultat mult mai bun din materialul dvs.

Pasul 2

Tăiați bucățile de intaritura și materialul la dimensiunile specificate. Sfat: poți folosi foarfece, dar vei obține o tăietură mult mai curată dacă folosești o lamă rotativă, o riglă și o plansa de tăiat. Pentru un finisaj și mai profesional, puteți utiliza ScanNCut DX cu lamă rotativă și plansa cu aderență redusă. Va trebui să creați singuri formele de tăiere în ScanNCut.

Pasul 3

Așezați întăritura pe partea din spate a unei bucăți de material, lăsând 1 cm pe trei părți și 12 cm pe a patra parte (vezi videoclipul pentru plasarea exactă). Sfat: dacă alegeți să utilizați spray pentru ungere, marcați poziția, aplicați spray și lipiți intaritura pe loc.

Pasul 4

Creati un tiv de 1 cm de jur împrejur. Folosiți lipiciul pentru a menține tivul.

Pasul 5

Coaseți tivul în jos în jurul tuturor marginilor. Adăugați ornamentul până la capătul cel mai îndepărtat de întăritură.

Pasul 6

Repetați cu cealaltă bucată de material și întăritură, astfel încât să aveți două bucăți care se potrivesc.

Pasul 7

Pe una dintre bucățile de material, adăugați banda cu scai pe marginea cea mai îndepărtată de marginea tăiată. Tăiați la 5 mm de la marginea pliată și coaseți bine. Sfat: urmăriți videoclipul de mai sus pentru a vă ajuta cu plasarea.

Pasul 8 Pe cealaltă bucată de material, adăugați banda cu scai (din nou pe partea cea mai îndepărtată de marginea tăiată). Așezați scaiul astfel încât să fie orientat spre întăritură, dar să se suprapună cu 1 cm deasupra marginii superioare. Tăiați la aproximativ 7 mm din părți și coaseți bine. Sfat: urmăriți videoclipul de mai sus pentru a vă ajuta cu plasarea.

Pasul 9

Folosind pistolul de lipici fierbinte, lipiți părțile lungi ale fiecărei bucăți de material împreună pentru a forma un tub. Introduceți partea cu scai în al doilea tub. Banda se va interconecta și va menține crackerul închis.

Pasul 10

Legați o panglică sau un șnur la fiecare capăt unde se termină întăritura (astfel încât materialul să fie mai moale).

Pasul 11

Lipiți un decor sau un ornament peste îmbinarea din centru - lipiți doar pe partea buclei. Curățați capetele oranemntului pliându-le în partea din spate și lipiți-le la loc.

Pasul 12

Acum tot ce trebuie să faceți este să vă umpleți biscuiții și să începeți distracția! Dacă doriți mai multe proiecte de Crăciun, va invitam pe blogul nostru unde avem deja un tutorial si pentru ornamente de Craciun https://decusut.ro/blog/post/ornamente-pentru-craciun-turta-dulce-si-budinca