Tutorial decor iepuraș de Paște pas cu pas

Am pregătit un tutorial de Paște cu o pereche adorabilă de iepurași, perfecți ca home deco sau pentru un cadou. Este un proiect simplu, ideal dacă ești începătoare. 

Iepurașii nu au nevoie de foarte mult material, ceea ce înseamnă că sunt metoda perfectă pentru a folosi resturi de material pe care le mai ai prin atelier.

Poți tăia materialul pentru iepurași cu mașina ScanNCut sau să printezi modelul și să-l tai manual. 

Materiale necesare pentru iepurașul care stă în picioare

  • o bucată de material pătrată de 30 de cm
  • o bucată de material de 6 x 20 cm nuanță  albă sau bej
  • material de pluș pentru umplutură
  • 2 nasturi
  • ață pentru brodat manual
  • panglică de 30 de cm

Materiale necesare pentru iepurașul care stă jos

  • 30 de cm de material
  • material de pluș pentru umplutură
  • 2 nasturi pentru ochi
  • panglică de 30 de cm

Materiale necesare pentru morcovi

  • material portocaliu de 30 cm în formă pătrată
  • material verde de 30 cm în formă pătrată
  • ață decorativă
  • material de pluș pentru umplutură

Echipament

  • mașina ScanNCut DX, planșă și lamă pentru tăiere (dacă folosești ScanNCut să tai bucățile de material)
  • suport de cariocă ScanNCut și carioca  cu vârf albastru solubila în apă

Sau

  • Imprimantă
  • Mașină de cusut
  • Foarfecă

Pași de urmat pentru iepurași

  1. Descarcă modelele pentru proiect. Dacă folosești ScanNCut ca să tai materialul, transferă modelul de iepuraș pe mașina ta. Dacă folosești foarfece atunci descarcă modelul PDF.
  2. Pentru iepurașul care stă în picioare taie o bucată de material cu fața în sus, iar pentru iepurașul care stă jos taie taie câte o bucată pentru iepurașul așezat și pentru iepurașul așezat invers – ambele cu materialul îndreptat în sus.
  3. Pentru ambii iepurași plasează cele două straturi de material pe dos, cu modelul în sus și taie o dată.
  4. Cu părțile pe dos, aliniază toate marginile. Coase în jurul lor o cusătură de 7 mm, lăsând o deschidere de 5 cm în partea de jos.
  5. Taie cu foarfeca, strânge doar în spațiul de cusătură. Ai grijă să nu tai prea adânc.
  6. Umple iepurașul, cu o fermitate medie.
  7. Împinge umplutura departe de deschidere, potrivește marginile, prinde și coase deschiderea cu o cusătură dreaptă, așa cum ai făcut de jur împrejur.

Iepurașul care stă așezat

Cu un ac de cusut manual și ață care se potrivește, coase nasturii pentru ochii iepurașului. Fă o cusătură dublă în locul indicat.

Așează primul nasture și împinge acul până la capăt spre cealaltă parte a iepurașului. Așează al doilea nasture și întoarce acul prin iepuraș pe cealaltă parte, scoțându-l printr-una dintre găurile nasturelui.

Continuă să coși prin ambii nasturi și prin iepuraș - de aproximativ cinci ori este cel mai indicat. Înfășoară firul în jurul unuia dintre nasturi de trei ori. Terminați cu o cusătură dublă ascunsă sub unul dintre nasturi. Asigură-te că este bine fixat. Taie firul.

Iepurașul care stă în picioare

  1. Fă coada îndoind fâșia de material alb dublu pe lungime, aliniind marginile brute. Coase o linie de ochiuri de adunare de-a lungul marginii pliate – la 7 mm de margine.
  2. Taie în partea cu marginile brute. Taie în unghi drept față de margine, până la 5 mm de cusătură. Distanțează tăieturile la aproximativ 5 mm. Taie de-a lungul benzii.
  3. Strânge trăgând cu atenție ochiurile de adunare. Rulează dintr-o parte pentru a forma o rozetă. Folosind un ac de cusut manual și un fir de cusut, coase peste marginea adunată pentru a o menține împreună. Apoi coase prin toate straturile, doar prin pliuri, dintr-o parte în alta. Repetă de câteva ori în unghiuri diferite.
  4. Adună coada iepurașului și coase în jurul cozii. Sfat: în loc să folosești nasturi, ai putea broda ochii și nasul cu ață de brodat.
  5. Leagă panglica în jurul gâtului.

Pași de urmat pentru morcovi

  1. Cu ScanNCut, lipește materialul de suportul adeziv  cu partea dreaptă în sus. Introdu vârful stiloului albastru solubil în apă în suportul stiloului și selectează „Desenare”. Apasă incepe. Se vor desena marcajele pentru cusăturile decorative apoi se vor taia  bucățile. Repetă pentru frunzele de morcov.
  2. Cu foarfeca, descarcă modelele din pDF și taie după model. 
  3. Folosind un fir ușor contrastant și mai greu, coase o cusătură dreaptă sau o cusătură de sus pe liniile decorative. Pe bucățile de morcov, coase în straturi simple. Pentru frunze, pune două bucăți cu părțile pe dos îndreptate și coase prin ambele straturi. Nu uita să înfășori firul decorativ și pe bobină.
  4. Întinde o bucată de material pe dos cu fața în sus. Îndoaie frunzele morcovului pe lung și prinde două seturi până în partea de sus a morcovului. Asigură-te că părțile de jos sunt poziționate înăuntrul cusăturii ca să fie cusute când coși în jurul ei. Pune a doua bucată de morcov peste, cu partea dreaptă în sus, potrivește marginile și fixeaz-o. Coase de jur împrejur cu o cusătură dreaptă, lăsând o deschidere de 3 cm într-o parte.
  5. Umple morcovul și coase deschiderea. Taie marginile cu foarfeca.

https://sewingcraft.brother.eu/en/blog/sewing-room/2023/soft-easter-bunnies