Tutorial pentru accesoriu de pat cu broderie matlasată

Profită de ultimele zile din anul acesta și începe un nou proiect creativ. Ți-am pregătit un tutorial pentru a-ți crea propriul accesoriu de pat cu broderie matlasată. Pentru acest proiect vei avea nevoie de o mașină care poate broda o dimensiune de 150 x 150 mm sau mai mare. Acest design este in format PES și poate fi citit doar de mașinile de brodat Brother. 

 

Materialele de care vei avea nevoie sunt următoarele: 

  • 4 bucăți de material printat cu o dimensiune de 30 x 43 cm 
  • Lenjerie grea în două culori contrastante 
  • 1 m de lenjerie pentru partea din spate, lată de 115 cm sau 150 cm
  • 1 m de ciucuri din material pentru capete

 

Lista cu materialele tăiate: 

  • Materialul printat trebuie tăiat în 4 piese de câte 30 x 43 cm
  • Lenjeria în culori contrastante trebuie în 5 piese, 2 piese de câte 23.5 x 43 cm pentru capete, 1 piesă de 15 x 43 cm pentru centru și încă două piese de câte 15 x 43 cm (ideal ca primele trei piese să fie într-o culoare, iar ultimele 2 în altă culoare)
  • Partea din spate trebuie tăiată 188 x 44 cm 

 

Sunt 9 pași de urmat pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. 

 

Pasul nr. 1 

Coase parțile din față împreună în ordinea aceasta:

Pasul nr. 2

Calcă cusăturile.

 

Pasul nr. 3

Intoarce materialul pe fata si coase de-a lungul partilor lungi ale acestuia. Lasă laturile scurte necusute. 

 

Pasul nr. 4

Taie cusăturile. Taie cele două straturi în lungimi diferite pentru a crea o cusătură în trepte. Taie toate colțurile din cusăturile încrucișate. Este important să scapi de cât mai mult volum posibil.

 

Calcă cusăturile.

 

Pasul nr. 5

Întoarce materialul ca partea dreaptă să fie îndreptată în afară. Așează accesoriul pentru pat drept și calcă bine marginile. 

 

Pasul nr. 6

Coase de-a lungul cusăturilor pentru a fixa cele două straturi. 

 

Pasul nr. 7

Descarcă modelul pentru broderie. Urmează să brodezi în pilotă. 

 

Dacă ai o mașină mai mare, dubleaza modelul pentru a putea broda două în același timp. Folosește camera și proiectorul sau aplicația My Design Snap App pentru a poziționa design-ul pilotei. 

 

Pasul nr. 8 

Pentru a broda design-ul începe din centru și continuă spre partea exterioară a fiecărei fețe. Repetă pentru fiecare parte. 

 

Cum materialul este destul de greu și cusătura este subțire, nu vei avea nevoie de un stabilizator. Doar brodează pe rând fiecare secțiune. Dacă ghergheful mașinii tale este suficient de mare, dubleză design-ul pentru a obține suprafața maximă de matlasare per gherghef. 

 

Sfat: alegerea firului de ata este foarte importantă. Încearcă să alegi un fir de ață pestriț pentru a nu se vedea foarte tare în zonele cu model, dar să se remarce frumos pe zonele în culori contrastante. 

 

Pasul nr. 9

La final, când matlasarea și brodarea sunt gata, taie toate capetele și adaugă ciucureii pe cele două capete scurte. 

 

Felicitări! Acum ai un nou accesoriu pentru pat realizat de tine, cu cel mai frumos model și cei mai drăguți ciucurei. Dacă ai dus până la capăt acest proiect pe final de an, ar fi păcat să nu-l împărtășești cu mai multă lume. Postează-l și nu uita să ne etichetezi. Suntem tare curioși să vedem cum ți-a ieșit! 

 

Felicitări! Acum ai un nou accesoriu pentru pat realizat de tine, cu cel mai frumos model și cei mai drăguți ciucurei. Dacă ai dus până la capăt acest proiect pe final de an, ar fi păcat să nu-l împărtășești cu mai multă lume. Postează-l și nu uita să ne etichetezi. Suntem tare curioși să vedem cum ți-a ieșit!