tutorial camasa cu volane

Este timpul să pornești într-o nouă aventură! Găsește o cămașă mare și hai să o transformăm într-o cămașă drăguță, cu volane.

În loc să cumperi o cămașă nouă, supradimensionată pentru acest proiect, de ce să nu faci o percheziție în garderoba soțului tău? Reciclarea hainelor este o modalitate mult mai durabilă de a-ți actualiza garderoba. Nu vă fie teamă, vă vom arăta cum să desfaceti o cămașă supradimensionată și să o coaseți în ceva nou.

Materiale

Pasul 1

În primul rând – găsește cămașa perfectă pentru acest proiect. Acum este timpul să îi oferi o transformare!

Dacă cămașa ta are un buzunar, poți începe prin a-i scoate buzunarul.

De asemenea, trebuie să scăpăm de guler, să-l scoatem cu dispozitivul de desfăcut cusături și, să încercăm să facem acest lucru cât mai ușor posibil, astfel încât să nu se facă găuri în materialul cămășii.

Pasul 2

Încearcă cămașa și decide care va fi lungimea perfectă a mânecilor și a cămășii. Inainte de a face croiala, fii conștient ca avem nevoie de 2 cm în plus pentru a realiza tivul manecii și a cămășii. Adaugă 2 cm la lungime și apoi taie.

Sfat: dacă dorești să păstrezi cămașa mai lungă, nu trebuie să tai marginea de jos a cămășii.

Pasul 3

Pune materialele tăiate a mânecilor și a cămășii deoparte. Vom folosi aceste materiale pentru a face volanele de pe umerii cămășii. Ia materialul tăiat și taie două dreptunghiuri de 10 cm x 64 cm.

Sfat: dacă țesătura rămasă este prea mică, poți petici aceste bucăți împreună sau poți utiliza alt tip de material.

Pasul 4

Acum este timpul să-ți folosești mașina de cusut!

Taie marginile dreptunghiurilor astfel încât să fie rotunjite. Fă un mini tiv rulat în jurul acestei părți (vezi imaginea de mai jos pentru formă). Nu tivi marginea dreaptă inferioară a materialului.

Pasul 5

Pune setarea pentru lungimea cusăturii drepte pe 5. Asigură-te că bobina și firul superior sunt lungi. Pentru a face acest lucru, trage puțin ambele fire.

Începe să coși pe marginea mai lungă și dreaptă (ceea ce va deveni partea de jos a volanului). Odată ce ai cusut pe toată marginea, trage ușor firul de sus și ai realizat volanul! Folosește ace de gamalie pentru a-l menține pe loc. Am facut volane de 25 cm. Vrei mai puțin volum?

Prelungește lungimea piesei de volan! Pune volanul pe cusătura umărului (vezi mai jos).

Pasul 6

Coase volanele cu un spațiu de cusătură de 1 cm. Acum, îndoaie piesa pe cealaltă parte și fă o cusătură superioară pe volan pentru a te asigura că volanul cade frumos în lateral. Repetă pe cealaltă parte a cămășii.

Sfat: dacă poți folosi brațul liber al mașinii de cusut, va facilita coaserea volanului pe mânecă. Asigură-te că, coși volanul doar în partea de sus a mânecii.

 

Pasul 7

Pentru a face un guler cu volan, folosește gulerul vechi pe care l-ai îndepărtat.

Taie o fâșie de țesătură care măsoară 5 cm pe 1,5 x lungimea gulerului vechi. Dacă îți place mai mult volum în guler, poți face această piesă de doua ori mai lungă.

Prinde noul guler cu ace de gămălie, așa cum ai făcut pentru volanurile mânecilor. Când strângi noul guler, asigură-te că se potrivește cu deschiderea gulerului cămășii.

Așează noul guler pe cămașă, coase la loc folosind un spațiu de cusătură de 1 cm. Apoi, realizează o cusătură pe vechea linie de cusături pentru a te asigura că gulerul se ridică și rămâne în interior.

Pasul 8

Ai ales o cămașă supradimensionată care este puțin prea largă? Poți face mici pliuri pe părțile frontale pentru a reduce dimensiunea bluzei.

Ne-ar plăcea să vedem ce ați realizat. Postează o imagine sau un video cu creația ta și etichetează-ne pe Facebook sau pe Instagram.